torsdag 29 augusti 2013

Köp dina biljetter redan NU!!

Det går redan nu att köpa biljetter inför 2014 års mässa den 21-23 mars som går av stapeln på Kistamässan. Det är 10 års jubileum och vi hoppas på att få se just dig där... In och köp nu på http://www.sportfiskemassan.se/Kop-biljett //Tight lines, vi ses väll där?

söndag 11 augusti 2013

Mitt första fjälläventyr- Padjelanta nationalpark



Tänk att det äntligen är avklarat. Mitt första riktiga flugfiskeäventyr. Tänk att något kan vara så stort, så vackert och så fridfullt. Att kunna vakna vid en å eller en älv har visat sig vara det bästa jag vet. Att kunna fiska efter fin fisk i kristallklara vatten ger en fantastisk styrka. Det har jag nu sett och upplevt som 14 åring. I den här texten ska du nu få läsa och leva dig in i min livs första fjällresa. Padjelanta nationalpark!

Torsdag-
Jag väcktes av pappa redan klockan 04.30. Ryggsäckarna var packade sen dagen innan, spöna var fixade och det mesta var planerat. Vi skulle möta vår reskompis Björn på Malmö airport. När CRVn rullade mot Malmö pirrade det i hela kroppen. Jag kände mig inte alls trött även om jag bara sovit ett par timmar på natten. När vi blivit avsläppta, mött Björn och checkat in ryggsäckarna gick vi mot gaten.
En glad Björn på flygplatsen.

Väl inne på planet serverades en god frukost och när vi mellanlandat och flugit upp till Kallax airport Luleå, mötte vi upp mannen med hyrbilen som skulle ta oss de knappa 40 milen upp till Ritsem där de två helikoptrarna väntade. Vi snackade med piloten och bestämde oss för var vi skulle åka. Valet blev älven Padjelanta. Vi fick reda på att där skulle finnas röding och öring i den älv vi skulle fiska i. Vi fick också reda på att fisken där var väldigt väldigt grov.

















Väl inne i helikoptern kände jag verkligen att detta faktiskt var på riktigt och inte längre en dröm. Att vi äntligen var på väg till det väglösa landet bort om fjärran. Vi flög bland annat förbi det över 2000 meter...-->
UA-49278834-1